به گزارش گروه ترجمه خبرگزاری «حوزه»، کنگره علمی بزرگداشت مرحوم آیت الله سید محمد سعید حکیم از مراجع فقید نجف اشرف در مجتمع علوی وابسته به حرم حضرت علی علیه السلام در نجف برگزار شد.
این کنگره از سوی آستان مقدس حسینی و با مشارکت بیش از ۱۰۰۰ شخصیت از عراق و کشور های مختلف جهان برگزار شد.
آیت الله بشیر نجفی: آیت الله نجفی در خدمت دین بوده و هستند
آیت الله بشیر نجفی از مراجع نجف اشرف گفت: درگذشت آیت الله سید محمد سعید حکیم، خلأ بزرگی در حوزه علمیه به جای گذاشت.
ایشان در سخنانی که فرزند ایشان شیخ علی نجفی به نمایندگی از معظم له در کنگره بزرگداشت آیت الله حکیم خواند، گفتند: از بزرگترین مصیبت ها و بلا ها، درگذشت آیت الله حکیم بود که از دنیای فانی به سوی آخرت رخت بربسته و به دیدار پروردگار شتافتند و اکنون در آغوش اجدادش متنعم هستند.
آیت الله نجفی ادامه دادند: رحلت این مرجع فقید، خلأ بزرگی در حوزه علمیه به وجود آورد؛ چراکه ایشان در میدان دقت و ژرف اندیشی یکه تاز بودند و در افکار نورانی که از بزرگان پیش از ایشان به جای مانده بود، تفکر و تدبر می کردند.
آیت الله فیاض: سیره و دستاورد های آیت الله حکیم، مستند سازی شود
آیت الله شیخ محمد اسحاق فیاض از مراجع نجف اشرف به مستند سازی سیره و دستاورد های آیت الله سید محمد سعید حکیم توصیه کردند.
آیت الله اسحاق فیاض در سخنانی که شیخ علی الربیعی به نمایندگی از ایشان در کنگره بزرگداشت آیت الله حکیم قرائت کرد، گفتند: آنچه ما از تأثیر علمی و معنوی که در روح و جان طلاب می بینیم و از علم ایشان استفاده می کنیم، نشان می دهد که ایشان زنده هستند.
ایشان ادامه دادند: اهل علم در جستجوی کتاب های ایشان هستند و به تدریس های معظم له گوش می دهند و از استدلال و نقطه نظرات ایشان در خصوص احاکم فقهی و اعتقادی بهره می برند.
آیت الله فیاض بیان داشتند: این مرجع فقید در توجه به ذائقه فقهی و فهم حدیث، شهرت داشتند و به مطالعه کتاب های علمای پیش از خود می پرداخته و به زبان و ادبیات عربی اهتمام می ورزیدند.
نماینده آیت الله سیستانی: آیت الله حکیم خود را نذر خدمت به دین و مذهب نمود
حجت الاسلام و المسلمین شیخ عبد المهدی کربلایی نماینده آیت الله سیستانی و متولی شرعی حرم امام حسین (علیه السلام) در کنگره بزرگداشت آیت الله حکیم گفت: آیت الله حکیم خودشان را در راه خدمت به دین و مذهب نذر کردند.
وی اشاره کرد: آیت الله حکیم در راه دین، بسیار صبور و مجاهد بوده و برای حمایت از حوزه علمیه و طلاب آن بسیار تلاش کردند و کتابخانه اسلامی را با مؤلفات خود سرشار نمودند.